Games online kopen

Eigenlijk alles kan nu wel op internet gekocht worden, een groot aandeel hiervan is weggelegd voor games en spelcomputers. Begon het vroeger met de Atari met slechte grafische beelden zijn we nu al bij de nieuwste Xbox of Playstation met bijna realistische beelden.

Games van vroeger

Wie kent het niet, de videogames van vroeger in die grote kasten. De populairste is toch wel Pacman die tot op de dag van vandaag ook niet vergeten is. Alle games die werden uitgebracht waren visueel niet erg fijn om te spelen, denk bijvoorbeeld aan de eerste Mariogames. Hierbij was Mario een plat figuurtje met alleen een aanzicht aan de linker of rechterkant, recht van voren kon niet gezien worden. Verder waren het alleen een paar megapixels waaruit hij bestond en het was geen scherp beeld. Iedereen kent ook de Gameboy nog wel, die fijn zonder kabels gebruikt kon worden. In het begin was het beeld hiervan nog zwart wit. De Gameboy Colour was de eerste Gameboy die een kleurenscherm had, deze gamecomputers waren ook een stuk groter en zwaarder als dat we die nu kennen. De Nintendo 64 kennen we ook nog allemaal, de mogelijkheid om met 4 mensen te spelen maakte het nog leuker.  

Moderne games

Mario is allang niet meer dat platte figuurtje in het scherm maar is nu helemaal geüpgraded naar de moderne tijd. Mario is wel alleen verkrijgbaar voor Nintendo apparaten, denk hierbij aan de Nintendo Wii of Nintendo Advance. De EA Sport games zijn ook ontzettend realistisch geworden. Hierbij kun je de eigen moves uitvoeren van de spelers en zie je ook de gezichten ontzettend goed, waan je nu dus echt in het sportstadion.  Of je nu opzoek bent naar een leuke sportgame, arcadegame, vechtgame of racegame, voor alles geldt dat het erg gemoderniseerd is en je bijna werkelijk in de scherm zit.

Veilig kopen

Ieder kind heeft wel een spelcomputer gehad of heeft er wel eens op gespeeld. Met de technologische tijd waar we nu in leven is het heel normaal geworden dat iedereen op zo'n spelcomputer speelt. Kinderen krijgen geen kleurplaat meer maar zitten met een Gameboy Advance, Nintendo DS of PSP in de handen. In veel huishoudens staat dan ook een wii, playstation of xbox dus het is erg gemakkelijk om de games te vinden hiervoor online. Vergelijk gemakkelijk de prijzen voor deze games op het internet en zoek zo de beste prijs en service uit. De moderne games zijn erg realistisch waardoor gewelddadige games ingrijpend kunnen zijn voor jongere kinderen. Ouders moeten met het online kopen van games dus goed opletten dat een game geschikt is voor de leeftijd van het kind en dat het kind niet zelf stiekem zo'n game gaat bestellen.

Social media

Social media hebben inmiddels een vaste plek verworven in de moderne samenleving. Veel mensen

Audiovisuele media

Televisie was tot nog toe het belangrijkste audiovisuele medium. Vanaf ongeveer 1950 kwam de t

Online gaming

Naast het feit dat de media een belangrijke rol is gaan spelen in de huidige samenleving, is h