Online gaming

Naast het feit dat de media een belangrijke rol is gaan spelen in de huidige samenleving, is het bespelen van bepaalde games ook steeds belangrijker geworden en dan voornamelijk onder de jongeren. Deze games vormen hedendaags ook een groot onderdeel binnen de media en zijn zodoende een uitstekende manier om contact te maken met de gewenste doelgroep.

Online mogelijkheden

Veel jongeren spelen wel eens een online game op het internet of maken gebruik van de online mogelijkheden die hun console games aanbieden. Door middel van deze games is het voor bedrijven mogelijk om contact te leggen met deze jongeren. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van bepaalde advertenties die speciaal zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de desbetreffende jongeren. Daarnaast is het ook voor de jongeren zelf mogelijk om contact te leggen met andere jongeren, doordat online games vaak over een chatmogelijkheid of iets dergelijks beschikken. Het spelen van games kan dus veel communicatie met verschillende mensen/bedrijven opleveren en kan zodoende als een belangrijke vorm van online media worden gezien.

Soorten online games

Naast dat games mogelijkheden geven tot adverteren zijn er ook betaalde games. Doormiddel van een abonnement of inleg per gespeeld spel kan er gespeeld worden. De abonnement vorm zie je voornamelijk terug bij de MMO games. Deze Massively Multiplayer Online games zijn erorm populair geworden. Games als World of Warcraft, Planetside II en Eve Online hebben een enorme spelersschare wereldwijd die iedere maand een x bedrag betalen om te mogen spelen. De games draaien voor het overgrote deel om het contact tussen spelers onderling. Door samen te spelen kunnen spelers veel meer dingen doen en wordt dit contact gestimuleerd. Heel anders is het met spellen die per inleg worden gespeeld. Aanbieders als ZigiZ hebben spellen zo gemaakt dat je door middel van een inleg ook echte prijzen kunt winnen. Een skillgame als domino wordt zo een heel nieuwe uitdaging. Interactiviteit is er echter nauwelijks. Hetzelfde geld voor gok spellen die ook via internet gespeeld kunnen worden. Vooral Online casino's en gokkasten zijn enorm populair geworden, omdat deze spellen nu gewoon vanuit je eigen huis gespeeld kunnen worden. Ook hier is het interactiviteits niveau echter laag. Dit wordt al hoger bij spellen als online bingo, waar de chatbox een grote rol speeld en natuurlijk online poker. Poker geeft de speler de mogelijkheid met zijn medespelers te communiceren en zo een relatie met z'n medespelers op te bouwen.

Geen internet

Het internet speelt hedendaags dan wel een belangrijke rol in de samenleving, maar het is niet de enige manier om contact te leggen met jongeren. Zo spelen jongeren ook vaak games waarbij het niet mogelijk is om online te gaan. In deze games is het echter ook mogelijk om bepaalde advertenties en dergelijke te plaatsen, waardoor deze jongeren toch bereikt kunnen worden. Gaming is dus in feite een zeer belangrijke mogelijkheid om via een goed media contact te leggen met jongeren. Daarnaast kan de doelgroep zeer gemakkelijk vastgelegd worden, doordat de games ook op een bepaalde doelgroep gericht zijn.

Massamedia

Massamedia is bedoeld voor iedereen of in ieder geval een zeer grote groep mensen. Deze groep

Computer, laptop en tablet

Gamen op de computer is nog steeds ontzettend populair. Een computer die over meer werkgeheuge

Audiovisuele media

Televisie was tot nog toe het belangrijkste audiovisuele medium. Vanaf ongeveer 1950 kwam de t