Audiovisuele media

Televisie was tot nog toe het belangrijkste audiovisuele medium. Vanaf ongeveer 1950 kwam de televisie terecht in vele huiskamers. In die tijd was het hebben van een televisie heel wat, vooral als het goed weer was en de antenne meer zenders kon ontvangen. Het hebben van een televisie maakte het daarnaast mogelijk toegang te hebben tot nieuws over de hele wereld. Toen in 1969 de eerste maanlanding werd uitgezonden, kon iedereen dat zien. Tegenwoordig heeft iedereen een televisie en is het aantal zenders ontelbaar. Tot een paar jaar geleden stond televisie op medium plek nummer 1. Deze plek is inmiddels overgenomen door de computer met internet.

Internet

Het beschikken over een computer, betekent hoogstwaarschijnlijk beschikken over internet. Internet is de belangrijkste informatiebron voor veel mensen. Informatie is snel te vinden, maar daarnaast is het ook mogelijk om informatie te delen met andere internetgebruikers. Hierdoor is het internet ook echt uitgegroeid tot een massamedium. De verspreiding van informatie via internet gaat zelfs nog sneller dan via de televisie.

Mobiele telefonie

De mobiele telefonie is nog steeds in ontwikkeling en immens populair bij iedereen. Steeds meer mensen beschikken zelfs over een telefoon die toegang biedt tot internet. Voor deze zogenoemde smartphones zijn de apps in ontwikkeld en nog steeds in opkomst. Apps zijn kleine programma's die op een smartphone geïnstalleerd kunnen worden. Ook de mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos. Een reis plannen met het openbaar vervoer bijvoorbeeld of het laatste nieuws ontvangen.

Visuele toekomst

De toekomst voor audiovisuele media ziet er goed uit. Mede ook door de digitalisering van zowel de huiselijke, als de zakelijke omgeving. Toegang hebben tot internet via een computer of een mobiele telefoon is onmisbaar geworden. Het laatste nieuws volgen, of online aankopen doen is niet meer weg te denken.

Social media

Social media hebben inmiddels een vaste plek verworven in de moderne samenleving. Veel mensen

Films en muziek

Films en muziek worden gebruikt voor de ontspanning. Een film kijken 's avonds voor de ont

Televisie & 3D TV

De televisie is sinds de '50 niet meer weg te denken uit de Nederlandse huiskamers. Een kl