Downloaden films & games

Het downloaden van films, games en andere artikelen kan op veel mogelijke manieren maar is vaak niet altijd legaal. Hierbij zijn vaak de websites die deze artikelen gratis aanbieden niet helemaal legaal. Op websites waar wel legaal gedownload kan worden, wordt er vaak een vergoeding voor gevraagd om te beginnen met downloaden. Tegenwoordig is het downloaden van artikelen niet meer illegaal wanneer het op internet staat, een regel hierbij is dat het artikel dat gedownload wordt alleen voor eigen gebruik is. Alhoewel het downloaden van artikelen via internet gelegaliseerd lijkt te zijn is het uploaden ervan nog steeds illegaal. Ook is het downloaden van software en games nog steeds illegaal, dit komt door extra strenge Europese regels hiervoor. Afgezien natuurlijk van gratis software zoals flash games en de software die je bij online poker of bingo bijvoorbeeld gratis kunt downloaden. Deze wordt je specifiek door de producent aangeboden, en is daardoor niet illigaal.

Geld verdienen met illegale downloaden

Een bekend verhaal van dit illegale circuit is dat van Kim Schmitz, hij was oprichter van MegaUpload en verdiende miljoenen dollars met het beheren van deze website. Een account op deze website was gratis maar wanneer klanten meer snelheid en capaciteit wilde moest hiervoor betaald worden. Er lopen nog steeds rechtszaken tegen hem.

Ontdek het streamen

Het streamen van muziek, films en series wordt steeds vaker gedaan. Het is fijner voor de gebruiker om te streamen omdat je hierdoor geen extra bestanden op de computer krijgt, wat wel het geval is bij downloaden. Een bekend programma waar muziek makkelijk en gratis gestreamd kan worden is Spotify. Hier is een account nodig en dan ben je klaar om muziek te beluisteren. Het is een makkelijk programma waar het zoeken erg gemakkelijk is gemaakt. Maak je eigen lijsten en laat zien via Facebook wat jij aan het luisteren bent, het is een en al eenvoud. Spotify kan deze gratis dienst aanbieden doordat er reclame tussendoor zit. Verder hebben ze ook nog verdiensten met betalende accounts, hierbij krijg je geen reclame meer en kan je via al je apparaten de muziek luisteren, of je nu online of offline bent.

Legaal streamen doe je met Netflix

Sinds kort in Nederland maar al erg bekend in de wereld is Netflix. Dit is een provider van films en series die het mogelijk maakt om op bijna al jouw elektronica  te kunnen streamen. Deze applicatie is helaas nog niet ver uitgebreid en heeft daarom maar een beperkt aanbod, dit heeft alles te maken met film en serierechten. Een ander nadeel aan Netfilx is dat het een bedrag van €7,99 per maand kost.

Massamedia

Massamedia is bedoeld voor iedereen of in ieder geval een zeer grote groep mensen. Deze groep

Televisie & 3D TV

De televisie is sinds de '50 niet meer weg te denken uit de Nederlandse huiskamers. Een kl

Social media

Social media hebben inmiddels een vaste plek verworven in de moderne samenleving. Veel mensen