Multimedia

De mogelijkheden voor multimedia zijn eindeloos. Voorbeeld van dit soort communicatiesystemen zijn onder andere white boards, geluidsinstallaties en videosystemen, touchscreens en videoconferencing. Deze communicatiesystemen worden gebruikt voor communicatie onderling tussen collega's, maar vooral ook als communicatiemiddel met consumenten.

Kleine multimedia

Ook bestaan er 'kleinere' vormen van multimedia. Folders en de bedrukking hiervan zijn een aspect van multimedia. Ook fotografie die gebruikt in de marketing is een vorm van deze media. Ook deze kleinere vormen kunnen opvallend zijn. Een folder in een fellere kleur of ander ontwerp. Daarnaast foto's die bewerkt zijn en gebruikt worden als onderdeel van een groter geheel.

Groot bereik

Al de bovengenoemde mogelijkheden van multimedia hebben een groot bereik. Een vergaderzaal vol met mensen die toegesproken dienen te worden, een geluidsinstallatie op een festival, of videoconferencing met een klant aan de andere kant van de wereld. Ook de visuele factor van multimedia zorgt ervoor dat de boodschap bij een groot publiek terecht komt. Beeld zegt namelijk meer dan geluid. Met een groot bereik kan dus een groot publiek worden aangesproken. Dat is natuurlijk mooi, maar vooral handig als het overgrote deel van het publiek de doelgroep vormt. Afhankelijk van het medium is soms ook het tijdstip van gebruik soms van belang. Een kerstpakketten shop heeft er natuurlijk niets aan als er midden in de zomer een reclame campagne op verschillende media wordt gelanceerd. Een merkkleding webshop zal afhankelijk van het seizoen op de actuele collectie willen inhaken. Zaken om rekening mee te houden.

Campagnes

Het gebruik van multimedia is zeer geschikt voor campagnes. Voor dit soort campagnes is het wel belangrijk om te weten welke media effectief zijn bij een doelgroep. Een doelgroep die namelijk niet geïnteresseerd is in folders, zal deze dan ook links laten liggen. Zo kunnen er verschillende media worden gecombineerd en kan een product of dienst op verschillende manieren onder de aandacht gebracht worden bij de consument. Ook het uitzenden van de campagne kan met multimedia op verschillende tijdstippen.

Games online kopen

Eigenlijk alles kan nu wel op internet gekocht worden, een groot aandeel hiervan is weggelegd voor games en spelcomputers. Begon het vroeger met de Atari met slechte grafische beelden zijn we nu al bij de nieuwste Xbox of Playstation met bijna realistische beelden.

> Lees meer

Downloaden films & games

Het downloaden van films, games en andere artikelen kan op veel mogelijke manieren maar is vaak niet altijd legaal. Hierbij zijn vaak de websites die deze artikelen gratis aanbieden niet helemaal legaal. Op websites waar wel legaal gedownload kan worden, wordt er vaak een v...> Lees meer

Computer, laptop en tablet

Gamen op de computer is nog steeds ontzettend populair. Een computer die over meer werkgeheugen beschikt zodat spellen ook opgeslagen kunnen worden, is voor een gamer ideaal. De echte gamefanaten zullen natuurlijk nog beter uit de voeten kunnen met een computer die over spe...> Lees meer

Televisie & 3D TV

De televisie is sinds de '50 niet meer weg te denken uit de Nederlandse huiskamers. Een kleurentelevisie verving in de latere jaren het zwart-wittoestel. Deze televisies waren eerder nog allemaal analoog, maar na de wisseling van het millennium kwam ook de digitale tele...> Lees meer